Sauvignon Blanc 2018- Părerea Experților

Cel mai bun vin alb - Povești cu vinuri românești 2019

            "Un Sauvignon ce vine dintr-o zona mai rece, dar croit pe sablonul Lumii Noi, cu arome pline si exotice, tipice si foarte prietenoase. Nu lipsesc din structura sa aromatica notele de fructul pasiunii, de flori de soc si grapefruit, impresii bine accentuate si foarte prezente, care sunt completate de tente vegetale, de ardei gras. Surprinde prin atacul in care domina impresiile dulci, coapte si suculente, de fructe exotice galbene, dar si prin aciditatea sa citrica, care, mai ales in partea a doua a gustului, aduce un plus de prospetime. O componenta minerala isi pune amprenta asupra postgustului citric-vegetal, lung si suculent." (Valentin Ceafalau)

          "Un Sauvignon Blanc din regiunea Lechinta, care pare sa descinda din Chile sau Argentina. Avem de-a face cu un vin in cel mai pur stil "New World", cu o explozie de fructe tropicale si o aciditate sfredelitoare. Culoarea este galben pai, stralucitor, iar nasul, exotic, vine cu flori de soc, ananas si senzatii ierboase. Corpul este elegant, cu alcool perfect integrat si cu o intensa prospetime. Gustul e intens, cu ardei verde, pepene galben si mango. Postgustul lung, dulce-amarui, lasa impresii de lime si socata. Un vin care mi-a adus aminte de vara, de soare si de mancaruri mediteraneene cu peste si fructe de mare." (Razvan Avram)

           "Producator tanar, 2014 anul plantatiei, mic, de famalie, dintr-o zona cunoscuta a Transilvaniei, Lechinta, si un soi cvasi-cunoscut, Sauvignon Blanc. Vinul surprinde cu aromele sale intense, aproape bombastice, de lume noua: fructe albe, exotice, coapte. Gustul insa, dupa un atac similar, dulceag, exotic, vireaza spre zona citric-minerala. Sa urma succes celor din Valea Ascunsa si sa le urmarim evolutia zic."(Nicusor Cazan).

Sursa: 

https://www.unvinpezi.ro/oferte/valea-ascunsa-sauvignon-blanc-2018-valea-ascunsa-numai-astazi-la-doar-29-lei-in-loc-de-35-lei-11730

Sale

Unavailable

Sold Out