Trei Motive să Încercați Feteasca Neagră 2018- Părerea Experților

           "O supriza placuta, din partea unei crame mai greu accesibile (atat geografic, cat si ca distributie a vinurilor), despre care nu stiam, din pacate, prea multe. De fapt, nu stiam decat ca exista si's ardeleni de prin Bistrita, adica oarecum vecini cu cosmopolitii de la Liliac. Cert este ca am descoperit un vin prietenos, tanar, dar expresiv, cu arome specifice soiului - prune uscate, mieji de nuca, ceva fum, taninuri destul de moi si o aciditate vie, dar bine integrata. Curge usor si placut pe gat, numai bine de stropit o seara cu un prieten vechi. Recomandarea de consum ar fi in transe de 2-3 sticle..." (Radu Rizea).

          "Cu toate ca a trecut un an peste el, vinul arata de parca s-a “nascut” ieri: proaspat, viguros, naravas. Aromele sale ii tradeaza tineretea, vinul “mustind” a visine amarui si coacaze, cu note secundare vegetale, de ardei verde si de condimente uscate. Gustul este dominat de o aciditate bine reprezentata si de puternice impresii tonice, de frunze uscate si masline verzi, dintre care razbat tente de visine si cirese. In postgust, vinul devine cald, condimentat, cu lejere tente fructate." (Valentin Ceafalau)

         "O foarte tanara Feteasca Neagra din Bistrita-Nasaud, impodobita cu multe fructe rosii proaspete, cu o aciditate de invidiat si deloc (sau extrem de putin) atinsa de influenta lemnului. Culoarea vinului este rosu stralucitor, cu bordura purpurie, iar nasul e delicat, adunand un buchet de cirese negre, magiun de prune si note minerale, de grafit. Are un corp suplu (ca orice domnisoara bine), cu taninuri ferme, dar bine rotunjite si cu alcool frumos integrat. Gustul este suculent si direct, cu visine coapte, cirese amare si ciocolata neagra. Chiar daca vinul, in pofida varstei fragede, este gata de baut chiar acum, vreo 2-3 ani in sticla nu i-ar strica defel, fiindca are toate premisele ca sa imbatraneasca frumos." (Razvan Avram)

Sursa: 

https://www.unvinpezi.ro/oferte/valea-ascunsa-feteasca-neagra-2018-valea-ascunsa-numai-astazi-la-doar-29-lei-in-loc-de-35-lei-11708

Sale

Unavailable

Sold Out